Published on
  • Travelogue
  • Nepal
  • Kathmandu
This content is not available English and is therefore displayed in Dutch.

Een foto van de Boudhanath in Kathmandu.

Reisverslag Nepal

Het is alweer een volledig jaar geleden, maar de spanning om het vooruitzicht alleen de halve wereld rond te reizen staat mij nog vers in het geheugen. Tot op dat moment had ik niet eerder zo ver gereisd in m’n eentje; het record lag waarschijnlijk ergens in de Randstad. Gelukkig was mijn vriendin mij vooruit gereisd en kon ik daardoor uitkijken naar onze ontmoeting een week na mijn vertrek. Tijd de eerste week heb ik notitie bijgehouden, die ik op deze pagina heb uitgeschreven.


9 nov.

Aangekomen in Nepal. Onderweg Dubai, woestijn en onweer gezien. Uitgenodigd door taxichauffeur Aram (?) om met familie festival te vieren. Erg benieuwd, wel spannend. Moet niet te laat worden want moe.

10 nov.

Ontbeten bij hotel. Engels ontbijt. Daarna een eind gelopen. Erg druk. Rare man smeerde verf op mijn gezicht. Daarna een tijdje op mijn kamer geweest om bij te komen. Ik was nog geen uur weggeweest. Uiteindelijk besloten om naar Durbar Square te gaan en onderweg te pinnen. Een Nepalees is het gelukt om mij rond te leiden bij een stupa en om me te laten zien hoe die worden gebruikt. Ook binnen geweest bij een soort kapel. Uiteindelijk moest ik mee naar een kunstzaak waar ze o.a. mandala’s maken. Niets gekocht en niets betaald, maar het was wel mooi dus misschien nog een keer terug gaan. Daarna door naar Durbar Square en bijbehorend paleis. Paleis was voor een groot deel ingestort door aardbeving maar alsnog indrukwekkend. Teruggelopen door de lokale markt waar veel minder gidsen en zo zijn. Ook grappig dat elke winkel een matras heeft waar de verkoper op zit/ligt. Spreekt mij wel aan. Daarna momo met paneer gegeten bij Namasté Café — lekker. Pringles en water gekocht bij supermarkt — resp. duur en goedkoop — en naar kamer gegaan. Gechat en gebeld met Mariëlle en daarna in slaap gevallen. Voor etenstijd nog naar Forest & Plate op aanraden van Mariëlle. Goede keuze, zit er nu.

11 nov.

Apentempel bezocht. Erg warm en ver lopen. Op de terugweg gegeten bij restaurant dat Mariëlle had aangeraden. Broek gekocht. Tijdje uitgerust in kamer en naar Garden of Dreams gegaan. Erg mooi en lekker gegeten. Op terugweg busreis naar Pokhara een dag naar voren geschoven. Daarna terug naar kamer.

12 nov.

Bus genomen naar Patan. Ging gemakkelijker dan gedacht maar wel erg krap. Museum en Durbar bekeken. Daarna naar de dierentuin gewandeld. Was redelijk druk maar niemand die een guided tour o.i.d. heeft aangeboden. Bus terug genomen. Even om m’n kamer geweest en nu eten bij New Orleans — combinatie van jazz en verschillende keukens. Ik heb te veel besteld.

13 nov.

Taxi genomen naar Boudha, grootste stupa van Kathmandu. Erg mooi, veel kleuren. Daarna richting Pashuptinath over een berg met veel Hindu (?) tempels. Daar aangekomen twee crematies gezien. Vervolgens met bus weer terug naar hotel. Zat van Nepalees eten dus nu een hamburger met patat.

14 nov.

Poging gedaan het museum in het voormalig koninklijke peis te bezoeken, maar die bleek gesloten. Daarna naar Freak street, maar dat stelde niets voor. Rest van de dag doorgebracht in hotel met lezen, film kijken en tas inpakken ter voorbereiding van de reis van morgen naar Pokhara. Nu pizza want nogsteeds zat van Nepalees eten.

15 nov.

Met bus vertrokken richting Pokhara. Mooie bergen onderweg maar wel erg veel vervuiling. Interessant om te zien hoe mensen hier op het platteland leven. Op mooie plek gegeten. Bij aankomst samen met Mariëlle naar nieuwe hostel gegaan.

16 nov.

Ontbeten in Pokhara en ‘s middags een rondje gevaren op het meer. Erg mooi en we hebben gegeten aan het water. ‘s Avonds weer uit eten geweest.

17 nov.

Taxi genomen om grot te bezoeken. Geen gidsen of hekken o.i.d. dus erg leuk want je kan doen wat je wilt. Daarna gewandeld door de tuin en daarna gekeken bij een andere grot (batcave) maar die leek minder leuk dus die hebben we over geslagen. Met bus terug.

18 nov.

In de ochtend vertrokken om te paragliden. Erg spectaculair ook al was er weinig zicht door bewolking. De piloot deed zelfs stunts dus ook erg spannend. Opstijgen en landen was makkelijker dan gedacht. ‘s Avonds de gids voor tijdens de trektocht ontmoet.


In de tweede week van de reis hebben we een (voor ons) zware wandeling gemaakt in het deel van de Himalaya dat boven Pokhara ligt. De laatste week bestond uit een safari in Chitwan en de terugreis naar Kathmandu. Daar hebben we een aantal dagen doorgebracht om op 2 december weer in Nederland aan te komen.

This website collects statistical data in order to improve your user experience.

Privacy Statement